Tipy, jak cvičit na dovolené!

Tipy, jak cvičit na dovolené!

Pokud celý rok poctivě cvičíme a pracujeme na změně naší postavy k lepšímu, sotva chceme dosažené výsledky zanechat na jedné dovolené. Dovolené – obzvláště ty all inclusive, lákají k nekonečnému lenošení, pojídání různých jídel a pití koktejlů. Neříkáme, ať si dovolenou neužíváte podle svého gusta, ale zkuste například obden zařadit nějakou pohybovou aktivitu.

Běh

Nejvděčnějším pohybem na dovolené je běh. Stačí s sebou do kufru přibalit pár tenisek a výbavu na kardio aktivitu máte za sebou. Většinou vyrážíme na dovolené do teplejších oblastí, proto je nejlepší vyběhnout buď brzy ráno nebo naopak po setmění, kdy už není takové horko. A kdo ví? Třeba díky tomu objevíte krásná opuštěná zákoutí na pláži nebo pěknou restauraci, kam pak s celou rodinou nebo partnerem zajdete.

woman-running-with-the-sea-background_1112-619

Posilovací guma

Pokud patříte mezi milovníky posilování, nemusí se vaše dovolená omezovat na hotely s fitness centry. Stačí s sebou přibalit posilovací gumu – zabere minimum místa a procvičíte s ní celé tělo! Navíc ji vyrábějí v různých úrovně zátěže, takže si určitě vyberete tu pravou právě pro vás.

77-posilovaci-guma

Jóga

Dovolená má být nejen fyzickým, ale především psychickým odpočinkem. Zkrátka vypnout od všech stereotypů a stresů, které každý den zažíváme. Skvělé účinky pro relaxaci mysli a zároveň i pro zpevnění postavy a zlepšení našeho držení těla má jóga. Zkuste si zajít na kurz jógy pořádaný v okolí vašeho hotelu. Když budete mít štěstí, můžete cvičit jógu přímo u šumějícího moře na pláži.

yoga-tree

Plavání

Jak bychom mohli vynechat plavání? Pokud je vaším cílem letovisko u moře či oceánu, vrhněte se do vln a každý den si pořádně zaplavejte. Protáhnete jinak nenamáhané svaly, spravíte si záda a celkově zlepšíte tonus svalů díky odporu vody.

Výstřižek

Kajak

S mořem může souviset vaše další aktivita. Většinou si u moře můžete půjčit kajak. Má to dva naprosto výjimečné benefity! Díky kajaku si totiž můžete dopádlovat na opuštěnou po souši nepřístupnou pláž a urvat si tak pro sebe trochu soukromí. A druhý benefit – jak jinak – posílíte krásně svaly na rukou, zádech a na břiše!

DCL-Port-Adventures-Frozen-Norway-Kayaking-in-Geirangerfjord-POV-500x333

Cyklistika

Rádi byste podnikli výlet do nedalekého okolí? Vykašlete se na taxíka – raději si půjčte cyklistické kolo. Nejen, že spálíte pár kalorií a zlepšíte si fyzičku, ale daleko více si užijete výhledy do okolní krajiny než z okénka automobilu.

lake-pukaki

Turistika nebo hiking

Máte v okolí vašeho dovolenkového cíle zajímavá místa nebo snad dokonce horské vrcholy? Po pár dnech na pláži je čas změnit program – vydejte se pěšky na výlet a poznejte něco víc z destinace vaší dovolené, než jen pláže a hotelovou restauraci. Nebo zkuste výšlap na blízké vrcholy – výhledy a spálené kalorie vám jistě vynahradí vaše úsilí.

cznh9jd4hpw

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Pohyb Tipy | Přidáno: 06.06.2017 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio