Chcete sladit zdravě? Jde to!

Chcete sladit zdravě? Jde to!

Chtěli byste zhubnout a žít zdravě, ale káva či čaj vám zkrátka bez cukru nejsou po chuti? Nevadí! On totiž existuje způsob, jak si zdravě osladit svůj oblíbený nápoj bez výčitek svědomí.

Tento zdravý cukr se vyrábí ve formě stolního sladidla Cukrin. Toto stolní sladidlo na bázi Erythritolu má velké dietní benefity:

  • neštěpí se, rychle se absorbuje v tenkém střevě a je vyloučen močí v nezměněné podobě
  • 100 g erythritolu obsahuje pouze 20 kcal
  • glykemický index má hodnotu 0
  • je vhodný pro diabetiky – nezvedá hladinu cukru v krvi ani hladinu inzulinu
  • nepodporuje vznik zubních kazů
  • je vhodný i pro vegany a vegetariány
  • je bezlepkový

Cukrin

Látka erythritol se vyskytuje běžně v přírodě, je 100 % přírodní – obsahují ji hrušky, melouny, hrozny a houby. V potravinách ji najdeme ve vínu a pivu, saké, sójových omáčkách a sýrech.

Velkou výhodou sladidla Cukrin je fakt, že nemá žádnou pachuť ani speciální zápach. Sladidla ze stévie jsou například také velice zdravá, ale spoustě lidí vadí změněná chuť. Navíc se Cukrin nerozkládá ani při teplotách 180 stupňů, tudíž ho můžete používat i do vaření a pečení.

Vanilkové rohlíčky

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A že se blíží ty Vánoce, můžeme Vám krásně ukázat, jak lze Cukrin využít na pečení cukroví. Jistě oceníte zdravé mlsání, které nebude mít destruktivní účinky na vaši dosavadní dietu!

Co budete potřebovat?

 

  • 120 g jemné celozrnné pšeničné špaldové BIO mouky
  • 60 g másla
  • 100 g mix lískových oříšků
  • 30 g sušeného sójového nápoje
  • 1 žloutek
  • 3 kapky citronového oleje pro vnitřní použití
  • 30 g cukrin s vanilkou

Postup

Všechny cukroviny kromě cukru zpracujte na vále v těsto a nechejte v ledničce odpočinout alespoň hodinu. Z těsta vytvarujte rohlíčky, rozprostřete na plech na pečící papír a pečte při 200 stupních Celsia 10 – 15 minut. Po vytažení z trouby vanilkové rohlíčky ještě na plechu pocukrujte namixovaným vanilkovým cukrem , aby se cukr přilepil na teplé rohlíčky. Nechte rohlíčky zchladnout, aby ztuhly a poté s nimi můžete manipulovat a otisknout je do cukru i zespod.

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Tipy | Přidáno: 13.12.2017 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio