Čím nahradit pečivo v nízkosacharidovém stravování + 3 recepty
Ať již s nízkosacharidovou dietou začínáte nebo jste již ostřílení, ale stále postrádáte pečivo, máme pro vás řešení! Existuje spousty chutných receptů, díky kterým si můžete nízkosacharidové pečivo upéct v pohodlí domova. Pojďte je s námi vyzkoušet a dodejte tak vaší nízkosacharidové dietě nový rozměr.
Recept na housky bez mouky – Low Carb Diet
Ingredience na 2 kusy housky:
- 50 g mandlové mouky
- 25 g strouhané mozzarely
- 1/2 lžičky jablečného octa
- 1/2 lžičky jedlé sody
- lžíce psyllia
- lžíce lněných semínek
- domácí vejce
- kmín
- sušený česnek
- sůl
- sezamové semínko na posypání
Postup:
Všechny suché ingredience promícháme v misce (mandlová mouka nebo mleté mandle, soda, psyllium, lněná semínka, kmín, sušený česnek, sůl). Poté si vyšleháme sníh z vaječného bílku. Mozzarelu dáme na 30 – 60 vteřin do mikrovlnky, aby byla celá rozteklá. Nyní do suché směsy vmícháme našlehaný bílek, žloutek, rozteklou mozzarelu a ocet. Vše důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Z těsta vytvarujeme dvě bulky, podle chuti je můžeme posypat hrubozrnnou solí, sezamovými semínky či kmínem. Housky dejte na plech na pečící papír a nechte je 5 minut odpočinout. Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů po dobu 30 minut. Dobrou chuť!
Video recept na low carb lívance zde
Nezapomeňte na obsah kvalitních proteinů v pečivu, jsou zásadní při hubnutí
Možností na přípravu nízkosacharidového pečiva je spousta, nezapomínejte však na důležitost vysokého obsahu bílkovin v low carb pečivu. Proč jsou tak důležité? Proteiny při nízkosacharidovém hubnutí podpoří svalovou tkáň, která může být razantní dietou oslabena, jsou také základním stavebním prvkem imunitních buněk, díky proteinům podpoříte svou imunitu.
Pečivo s extra vysokým obsahem bílkovin až 30 g bílkovin
Proteinová ciabatta s 26 vitamíny
Nízkosacharidový protein burger
Nemáte čas na přípravu pečiva? Hotové proteinové pečivo KetoFit® si zamilujete
Semínkový low carb proteinový chléb
Oopsies
Velmi oblíbenou náhražkou pečiva bývá mezi nízkosacharidovými dietáři tzv. oopsies. Je to v podstatě „chléb“ bez sacharidů. Jak na něj?
Ingredience na 6-8 ks:
- 3 domácí vejce
- 100 g smetanového sýru vhodného do lc diety
- špetka soli
- 1/2 lžičky psyllia
- 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
Postup:
Oddělte bílky od žloutků a bílky vyšlehejte v sníh spolu se solí. Žloutky poté vyšlehejte se smetanovým sýrem. Přidejte k němu psyllium a kypřící prášek. Nyní do vyšlehaného žloutku vmíchejte vyšlehaný sníh z bílku. Plech vyložte pečícím papírem a vytvořte 6-8 placiček, které pečte 25 minut na 150 stupňů – dokud nezezlátnou. Samozřejmě si placičky před pečením můžete ozdobit podle chuti – mákem, sezamem nebo slunečnicovými semínky. Z oopsies si můžete vytvořit třeba chutný hamburger, hotdog nebo sendvič!
Low Carb palačinky
A pokud jste spíše na sladkosti, tak vás nejspíš potěší recept na low carb palačiky, díky kterému se nemusíte své oblíbené pochoutky vzdávat!
Ingredience na 2 palačinky:
- 1 domácí vejce
- 40 g mascarpone
- 10 – 15 g 33% smetany
Postup:
Vejce, mascarpone a smetanu dejte do misky a šlehačem rozmíchejte do tekutého těsta. Smetanu dávkujte podle konzistence – těsto by mělo být spíše řidší, takže její dávku upravte podle hutnosti použitého mascarpone. Pánev vymažte kokosovým olejem nebo máslem, rozpalte a na mírném ohni nalijte těsto na pánev. Až vám začnou zlátnout kraje, palačinku otočte a opékejte z druhé strany. Palačinky můžete podávat s tvarohem domácí marmeládou, kde není moc cukru. Mňam!
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Recepty Tipy | Přidáno: 05.03.2021 0