Svačte chytřeji: 10 skvělých svačin pod 100 kcal!

Svačte chytřeji: 10 skvělých svačin pod 100 kcal!

Je 16:00 a vy bezmyšlenkovitě přežvykujete čokoládovou tyčinku. Všechna novoroční předsevzetí jste právě vyhodili oknem. Zní vám to povědomě? Jsme svačinový národ a když nastane pozdní odpoledne, je příliš lákavé sáhnout po zabalené sladké tyčince, aby nám pomohla přežít dalších pár hodin do večeře.

Nová kampaň vedená za veřejné zdraví v Anglii vydala doporučení, aby děti nedostávaly více než dvě svačiny do 100 kcal za den a po nadměrné shovívavosti vůči naší dietě během vánočních svátků je to rozhodně rada, kterou bychom si měli vzít k srdci i my. Vybrali jsme 10 TOP nízkokalorických svačinek ideálních k tomu, aby vás zastavily po sáhnutí po další sušence.

  1. Ovesný koláč s arašídovým máslem

    Bez cukru i náplně. Ovesné koláče jsou skvělým řešením, jak zastavit návaly hladu. Spojením s arašídovým máslem bohatým na bílkoviny a na zdravé tuky vytvoříte velice chutnou a výživnou kombinaci.

  2. Kadeřávkové chipsy

    Vložte 85 g syrového kadeřávku (bez stopek) s 1 čajovou lžičkou olivového oleje na plech a pečte při 200 stupních do křupava. Poté posypte solí, sladkou paprikou nebo jiným kořením podle vaší chuti. Kadeřávek je skvělým zdrojem vitaminu K, urychluje hojení ran a je prospěšný pro stav vašich kostí.

  3. Banán v čokoládě

    Dark-Chocolate-Dipped-Frozen-Banana-Bites-2

    Nakrájejte napůl zmrzlý banán na plátky a namočte je ve 2 čajových lžičkách rozehřáté tmavé čokolády. Banány jsou bohaté na draslík, který pomáhá snižovat krevní tlak, zatímco tmavá čokoláda je bohatá na antioxidanty.

  4. Mrkev a hummus

    Křupavé a bohaté na antioxidant beta-karoten, syrové mrkvičky jsou ideální volbou pro svačinku. Sáhněte po 2 klasických nebo 12 baby karotkách a přidejte 2 polévkové lžíce hummusu. Cizrna v hummusu je bohatá na vitaminy skupiny B a tím je skvělou volbou pro vegetariány nebo vegany, kterého mohou mít těchto vitaminů nedostatek.

  5. Jablko s mandlovým máslem

    Nakrájejte na plátky půlku jablka a namočte je do krémového, na vitaminy bohatého mandlového másla. Jablka jsou bohatá na vlákninu a pomáhají snižovat riziko výskytu rakoviny, cukrovky a srdečních onemocnění.

  6. Banánové chipsy

    Namočte plátky banánů do limetkového džusu, rozložte je na plech na pečící papír a pečte je při 140 stupních, dokud nejsou suché (obvykle 1 – 2 hodiny). Nechte plátky banánu kompletně vychladnout než je sundáte z plechu a skladujte je ve vzduchotěsné nádobě po dobu 2 týdnů. Jedna porce by měla odpovídat jednomu menšímu banánu.

  7. Jogurt s medem

    cinnamon honey mask 4

    Vmíchejte 1 skořicovou tyčinku a 1 čajovou lžičku medu  do 120 g řeckého odtučněného jogurtu. Sáhněte raději po jogurtu s aktivními kulturami, které podpoří zdraví vašich střev.

  8. Zmrzlé hrozny

    Tak jednoduché a přitom ošálíte své chuťové pohárky tak, že si budete myslet, že si dopřáváte zmrzlinu. Nechte zmrazit hrozny alespoň po dobu 2 hodin. Jedna porce by měla obsahovat okolo 30 hroznů. Hrozny obsahují velmi silné antioxidanty. Resveratrol obsažený ve slupce červeného hroznového vína je velice blahodárný pro naše srdce.

  9. Meruňky plněné modrým sýrem

    Sušené meruňky jsou bohatým zdrojem vlákniny, železa a vitaminu A. Vyplňte 3 sušené meruňky 1 polévkovou lžící rozdrobeného modrého sýru, pokud vás přepadají chutě na sladko-slaný pokrm.

  10. Arašídové máslo s celerem

    Rozžmoulejte 1 tyčinku celeru s 1 polévkovou lžící arašídového másla. Celer je skvělým zdrojem antioxidantů, vitaminů a minerálů a jeho šťavnatá křupavá konzistence bude skvěle doplňovat husté arašídové máslo.

 

 

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Recepty Tipy | Přidáno: 10.01.2018 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio