Plněná kuřecí prsa chřestem a mozzarellou
Recepty z kuřecího masa jsou velice oblíbené, u nás jsou nejvíce sdílené a „likované“ plněné kuřecí prsa na všechny způsoby. V tomto receptu kombinujeme skvělou chuť chřestu s jemným kuřecím masem a jemnou chutí mozzarelly. Jako přílohu doporučujeme např. šťouchané brambory s čerstvou pažitkou :) Recept je velice jednoduchý a rychlý, zvládne ho opravdu každý během 20 minut.
— Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty a mozzarellou –
Co budete potřebovat:
- 1 větší kuřecí prso bez kosti a kůže
- 1 lžičku sušeného česneku
- 1 lžičku mexického koření ( používáme tex-mex z lidlu:) )
- 1 špetku soli
- 2 stonky zeleného chřestu
- 2 plátky mozzarelly
- 1 polévková lžíce olivového oleje
— Kuřecí prsa plněná špenátem a mozzarellou –
Postup
1. Rozpalte troubu na 200 stupňů celsia.
2. Do kuřecího prsa vykrojte z boku kapsu, dejte pozor, abyste maso neprořízli skrz na skrz. Maso pěkně nakořeňte sušeným česnekem, mexickým kořením a solí.
3. Chřest zabalte do plátku mozzarelly každý zvlášť a opatrně „utáhněte“ tak, ať sýr pěkně drží ale neroztrhne se, poté umístěte do vzniklé kapsy. Kapsu poté zpíchněte párátkem ať se při pečení celá neotevře, můžete použít klidně více párátek a zpíchnout ji na více místech.
4. Maso opečte na pánvi do zlatova z obou stran na lžíci olivového oleje a poté dejte péct do trouby na cca 20 minut na 200 stupňů. Čas v troubě nepodceňujte, plněné masa potřebují k prodělání více času.
Přejeme vám dobrou chuť!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 05.04.2021 0