Polévka z červené řepy s vejcem a ředkvičkami

Polévka z červené řepy s vejcem a ředkvičkami

Ingredience na 2 porce:

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g másla
  • 400 g červené řepy
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 7 g medu
  • šťáva z půlky citronu
  • 80 g bílého jogurtu
  • 1 natvrdo uvařené vejce
  • 40 g ředkviček
  • 20 g rukoly
  • sůl, pepř

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a společně orestujeme na másle. Přidáme oloupanou řepu, nakrájenou na kousky, zalijeme vývarem a necháme vařit doměkka. Osolíme, opepříme, dochutíme medem a citronovou šťávou. Polévku rozmixujeme a podáváme ozdobenou jogurtem, na plátky nakrájenými ředkvičkami, půlkou vařeného vejce a rukolou.

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 17.12.2016 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio