
Fermentace a enzymy – potravinářské biotechlologie hrají prim i v kosmetice
Kvašení, nebo-li fermentace. Češi tento proces důvěrně znají spíš z pivovarnictví, vinařství, výroby jogurtů či zpracování zeleniny. Velmi zjednodušeně řečeno se jedná o jev, kdy se pomocí mikroorganismů a jejich enzymů…
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 15.08.2022 0Týdenní jídelníček na hubnutí!
Jak jsme slíbili, tak také plníme! Proto vám dnes přinášíme další vzorový jídelníček na hubnutí ZDARMA! . Zhubněte trvale, zhubněte s Chceme Jíst Zdravě. Pondělí Snídaně – celozrnný žitný chléb (70 g),…
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Recepty Tipy | Přidáno: 09.08.2022 0Rady pro úspěšné hubnutí
Chtěla bys zhubnout, ale nevíš, jak na to? Připravili jsme si pro tebe článek s těmi nejlepšími tipy, jak shazovat kila rychle a snadno. Vyzkoušej je a uvidíš! 1. Cvičení pro…
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 04.08.2022 0Pomalý hrnec – Kuřecí kousky v asijské omáčce s rýží
Jednoduché, šťavnaté kuřecí kousky z pomalého hrnce, které se rozpadají na jazyku! Pokud nemáte pomalý hrnec, můžete tento pokrm připravit i v papiňáku, či obyčejném hrnci na menší stupeň a…
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 11.07.2022 0Jak na sušení potravin?
Zpracovávání úrody je klasická podzimní záležitost, ale už na začátku léta se urodí některé plody, které je dobré zpracovat. Připravte se už nyní na sušení úrody, ať vám to na…
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 28.06.2022 0Máte po zimě pořád bříško a cítíte se nesvá před plavkovou sezónou?
Máme pro vás řešení, moringa olejodárná z Filipín – zrychlí zpomalující se metabolismus, dodá tělu vše potřebné vitaminy a minerály, budete se cítit plni energie a přebytečná kila půjdou trvale a…
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 27.06.2022 0Vliv stravy na kvalitu spánku
Často se hovoří o souvislostech mezi stravou a kardiovaskulárními chorobami, rakovinou nebo cukrovkou II. typu. Když však ležíme v posteli a otáčíme se z boku na bok a čekáme až…
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 09.06.2022 0Zabiják jménem sůl!
Hlídáte si svůj příjem soli? Šokující statistika EU ukazuje na to, že průměrný příjem soli v Evropě činí 9-11 g soli denně, v České republice to je neuvěřitelných 14-15 g na…
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo Tipy | Přidáno: 02.06.2022 0Vitamin E
Vitamin E je vitamin rozpustný v tucích. Ukládá se v tukové tkáni, játrech a svalech, kde si naše tělo umí udělat celkem slušnou zásobu. Přijmete-li vitaminu E více, neodejde tedy…
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Jídlo Tipy | Přidáno: 28.05.2022 0DETOXIKACE ORGANISMU
CO JE DETOXIKACE? Detoxikace je velmi důležitý očistný proces pro naše tělo. Během tohoto procesu se organismus zbavuje škodlivých látek, které by mohly mít nepříznivý vliv na činnost vylučovacího a…
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 25.05.2022 0